Trattkantreller
Nu har de börjat skymta i skog och mark, de underbara små trattkantarellerna. De är väldigt goda och man kan använda dem till stuvning, sås, pasta, grytor, soppa... Jag har just nu två brickor fulla med trattisar på torkning och jag vet att inom en snar framtid kommer jag inte kunna hålla mig från att plocka ännu fler! För att hylla de smaskiga svamparna tänkte jag dela med mig av min variant på trattkantarellsås.
Moas trattissås
Mycket trattkantareller, färska eller torkade
Gul lök
Smör
Svartpeppar
Idealmjöl
Matlagningsgrädde
Svampbuljong
Sherry
Persilja
1. Hacka svampen och löken, stek ganska hårt med rikligt med smör. Krydda med färskmalen svartpeppar.
2. Lägg den stekta löken och svampen i en kastrull, pudra över idealmjöl och rör om.
3. Tillsätt grädden och buljongen. Låt såsen tjockna under omrörning.
4. Ha i en skvimp sherry och finhackad, färsk persilja. Låt spriten koka bort.
5. Smaka av och servera!
Moas trattissås
Mycket trattkantareller, färska eller torkade
Gul lök
Smör
Svartpeppar
Idealmjöl
Matlagningsgrädde
Svampbuljong
Sherry
Persilja
1. Hacka svampen och löken, stek ganska hårt med rikligt med smör. Krydda med färskmalen svartpeppar.
2. Lägg den stekta löken och svampen i en kastrull, pudra över idealmjöl och rör om.
3. Tillsätt grädden och buljongen. Låt såsen tjockna under omrörning.
4. Ha i en skvimp sherry och finhackad, färsk persilja. Låt spriten koka bort.
5. Smaka av och servera!
Kommentarer
Postat av: Morsan
Gött! När ska vi ut o plocka?
Trackback