Favorit i repris och repris och repris...
Biscotti di prati
Min, mammas och Erikas favvo skorpor.
Nu är min skorp-burk full igen men det lär nog inte vara så länge...
Ingredienser:
100 g hel sötmandel
75 g pinjenötter
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 st apelsin
1 tsk vaniljsocker
0.25 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 st ekologiska ägg
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka upp en kastrull med vatten och skålla mandlarna. Skala dem och sprid ut på en plåt.
3. Rosta mandlarna i ugnen tills de fått lite färg, cirka 5 minuter.
4. Hacka mandlarna med pinjenöttera mycket grovt. Tvätta apelsinen noga och torka. Riv sedan av skalet försiktigt.
5. Blanda hackade nötter, mjöl, strösocker, rivet apelsinskal, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
6. Kläck i äggen och blanda.
7. Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar.
8. Baka dem i 15-20 minuter tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna.
9. Sänk ugnen till 120 grader och skiva rullarna lite på snedden, i 1 centimeter tjocka skivor.
10. Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.
Vill ha! Vill ha! Vill ha!!!
Jag får väl testa ditt recept i helgen