Rågrussinbullar
Idag får Kitty Kitchen aid jobba lite och knåda ihop lite gott, aningen julinspirerat bröd. Det är lätt att baka och tar inte så lång stund.
Recept:
35 g smör
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
½ msk kanel
50 g jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt
Gör så här:
1. Smält smöret och tillsätt sedan mjölk, sirap, salt och kanel.
2. Värm vätskan till 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan, lös upp den.
4. Rör ner alla russin och sedan rågsikten, lite i taget till en smidig deg.
5. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
6. Sätt på ugnen på 225 grader.
7. Dela degen i tolv bitar och forma till bullar. Doppa i rågsikt och låt jäsa på plåten i cirka 30 minuter.
8. Grädda i cirka 10 minuter.
Recept:
35 g smör
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
½ msk kanel
50 g jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt
Gör så här:
1. Smält smöret och tillsätt sedan mjölk, sirap, salt och kanel.
2. Värm vätskan till 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan, lös upp den.
4. Rör ner alla russin och sedan rågsikten, lite i taget till en smidig deg.
5. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
6. Sätt på ugnen på 225 grader.
7. Dela degen i tolv bitar och forma till bullar. Doppa i rågsikt och låt jäsa på plåten i cirka 30 minuter.
8. Grädda i cirka 10 minuter.
Kommentarer
Trackback