Sirapslimpa som är snäppet bättre än hv-limpa!

Ingredienser

50 g smör
5 dl filmjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
6-7 dl rågsikt


Gör så här

1. Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader.

2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.

3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.

4. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.

5. Sätt ugnen på 200 grader.

6. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek.

7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.

Super gott och klassiskt bröd som alltidgår hem!


Kommentarer
Postat av: Morsan

Kan man göra en beställning? Bageriet hemma hos mig funkar så dåligt. Min bästa bagare har sagt upp sig jue...

2009-03-10 @ 10:28:29
Postat av: Åsa

Flashigt!

När styr vi pyssel då?!



KRAM!

2009-03-10 @ 12:43:44
Postat av: Papa

Jobba Kitty! Jobba!!

2009-03-10 @ 20:58:21
Postat av: Papa

http://ray-d-o.blogspot.com/

2009-03-14 @ 09:05:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0