Sirapslimpa som är snäppet bättre än hv-limpa!
Ingredienser
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
6-7 dl rågsikt
Gör så här
1. Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.
4. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek.
7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.
Super gott och klassiskt bröd som alltidgår hem!
Kan man göra en beställning? Bageriet hemma hos mig funkar så dåligt. Min bästa bagare har sagt upp sig jue...
Flashigt!
När styr vi pyssel då?!
KRAM!
Jobba Kitty! Jobba!!