Vaniljglass
Imorgon kommer Erika och Åsa hit på lunch, kul!
Då ska de få kycklingwok och hemgjord vaniljglass. Om jag lyckas med glassen det vill säga. Just nu rör jag ihop dem och imorgon blir det glassmaskinen. Jag hade dåligt med socker hemma så jag har använt hälften vanligt socker och hälften muscovadosocker, vi får se imorgon om det blir gott eller inte!
Vaniljglass:
1 st vaniljstång
6 st äggulor
1.75 dl strösocker
5 dl mjölk
2.5 dl vispgrädde
Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur de svarta små fröna.
Lägg äggulorna och sockret i en värmetålig skål. Vispa tjockt och krämigt.
Värm mjölken, grädden, vaniljfröna och vaniljstången i en kastrull på låg värme. Det får inte koka.
Vispa ner blandningen i äggkrämen
Häll ca 2 1/2 cm vatten i en kastrull.
Ställ sedan skålen med glassblandningen ovanpå kastrullen. Se till att skålens botten inte nuddar vattnet.
Sätt på medelvärme.
Sjud glassblandningen i vattenbadet under omrörning tills den är trögflytande.
Tag bort skålen från kastrullen och häll upp blandningen i en bunke.
Låt svalna i kylen, gärna över natten
Kör innehållet i en glassmaskin några timmar
Å ja da? När får jaaa?
Tack för idag, det var SÅÅÅÅÅÅÅ gott! :)
Kram!
rester finns i min frys, varsågod!
vassego! mysigt å ha er där :D