Likör

Nu sitter jag hemma hos min far som just serverat väldigt god kyckling med tranbärsgelé/marmelad... De nyplockade tranbären från förra veckan har vi idag ställt med spriten och måste nu låta den stå några veckor. Här är receptet vi har använda oss av:

Tranbärslikör

1 liter frostnupna tranbär
1 flaska (75 cl) Brännvin Special/ vodka

Sockerlag per liter silad sprit:
2 dl vatten
6 dl strösocker

Gör så här:
1. Rensa och skölj ev bären. Lägg dem i en vidhalsad flaska eller burk. Slå på brännvinet och förslut med lock eller kork. Ställ dem att dra ca 3 veckor. Skaka då och då.
2. Sila och mät spriten.
3. Koka en sockerlag och låt den kallna. Blanda lagen med bärspriten och fyll likören på flaskor.
Likören bör mogna en tid innan den serveras.

Nu ser jag fram emot en frostig vinterkväll i soffan med ett litet, litet smuttglas tranbärslikör i handen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0