Foccacia
Imorgon fortsätter tentaplugget om än under trevligare former, Erika och Linnea kommer hit och vi ska tillsammans försöka förstå oss på instuderingsfrågorna. Jag har också lovat dem att bjuda på lunch, som jag förstås redan planerat!
De får pasta med egengjord tomatsås, mozarella, basilika och ruccoula och till det ska jag servera (nästan) hembakad foccacia. Jag säger nästan, det är nämligen så att aven jag fuskar ibland, jo då det är sant! Här är receptet:

Foccacia
Brödmix t.ex. grekiskt lantbröd eller ciabatta
Jäst och vatten efter anvisningar
Olivolja
Flingsalt
Örter
Blanda mixen enligt anvisningarna på påsen och låt jäsa som vanligt.
Istället för att forma till bröd och lägga på en plåt lägger man degen i en form med hög kant smord med olivolja.
Där låter man den jäsa till dubbel storlek.
Sedan gör man med hjälp av ett finger hål i degen och ringlar rikligt med olivolja över.
Efter det strör man över rikligt med örter och salt och gräddar i nedre delen av ugnen 200 grader i drygt 30 minuter beroende på hur effektiv ugn man har. Det här brödet är underbart och perfekt att servera på en buffé då det är lite festligare. Det bästa av allt är att det är svårt att misslyckas med!
De får pasta med egengjord tomatsås, mozarella, basilika och ruccoula och till det ska jag servera (nästan) hembakad foccacia. Jag säger nästan, det är nämligen så att aven jag fuskar ibland, jo då det är sant! Här är receptet:

Foccacia
Brödmix t.ex. grekiskt lantbröd eller ciabatta
Jäst och vatten efter anvisningar
Olivolja
Flingsalt
Örter
Blanda mixen enligt anvisningarna på påsen och låt jäsa som vanligt.
Istället för att forma till bröd och lägga på en plåt lägger man degen i en form med hög kant smord med olivolja.
Där låter man den jäsa till dubbel storlek.
Sedan gör man med hjälp av ett finger hål i degen och ringlar rikligt med olivolja över.
Efter det strör man över rikligt med örter och salt och gräddar i nedre delen av ugnen 200 grader i drygt 30 minuter beroende på hur effektiv ugn man har. Det här brödet är underbart och perfekt att servera på en buffé då det är lite festligare. Det bästa av allt är att det är svårt att misslyckas med!
Kommentarer
Postat av: Morsan
Längst ner i högra hörnet nöp jag av en bit och smakade igårkväll när jag var förbi med lite grejer. Jag kan bara säga en sak...
- Gött!!! Görgött!!!
Trackback