Foccacia




25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

Gör så här

1. Foccacia (med olivolja och salt) (grundrecept):

2. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

4. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 45 minuter.

5. Sätt ugnen på 220 grader.

6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.

7. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

8. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Jag har också strött över färska örter.

9. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0