Matlagningskurs!

Idag har jag och pappa varit på italiensk matlagningskurs som jag fick av honom i julklapp. Vi ska under sex gånger få lära oss grunderna i italiensk matlagning av den underbara Daniela som är född i Italien. Det var en väldigt trevlig stämning och vi fick ta del av intressant kuriosa.

Idag lärde vi oss pasta med tomatsås, pasta med gorgonzola, bruschetta, varma grönsaker med vinäger och potatis-fritata. Vi fick också provsmaka olivolja och man inser snabbt att det är värt att satsa på lite bättre grejer... Jag är extremt inspirerad och nyfiken på vad som komma skall!

Bruschetta
Segt lantbröd i skivor som rostas i ugnen. Gnid med en halv vitlöksklyfta och salta och peppra. Ringla över rejält med bra olivolja. Hacka tomater och blanda med strimlad basilika. Sprid dem lite konstnärligt över brödet, färdigt! Det enkla är det goda, man ska alltid kunna känna alla ingredienser i italiensk matlagning fick vi lära oss.

(Nästa gång tar jag med kameran...)

Kommentarer
Postat av: Morsan

Du förstår att det ingår att man bjuder sina närmaste på det man lär sig laga, eller hur???!!

2010-03-12 @ 11:03:08
Postat av: Morsan

Japp! Det förstod du!!!

2010-03-18 @ 13:16:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0