Farsdag

Just nu har jag något krångligt i ugnen, något som innebär vaniljstång och vattenbad. Idag är det ju farsdag så därför försöker jag göra fars favoritdessert. Det går sådär... Bytte snabbt bort ett recept som innebar varmt socker efter ett litet missöde. Nu hoppas jag bara att de lossar från formarna och att de stelnar...
Jag lägger ut receptet senare, om det lyckas... Se bara vad jag anstränger mig för min arma fader! haha





Kommentarer
Postat av: Morsan

Det blir säkert jättebra som alltid. Annars får du be din pappa om hans bästa recept ur Bonniers kokbok, där sidorna har små söta undulatbett fast inte av Kalli utan av sina föregångare

2009-11-08 @ 13:24:12
Postat av: Papa

Det blev så gott så! Inte riktigt som crem caramel, men gott ändå.



Crem caramel eller Creme brûlée det är frågan...



"Creme brûlée bränns/gratineras med socker så att man får ett härligt och krispigt knäcklock, och serveras sedan i formen. Till Creme caramel karamelliserar man först socker och bottnar portionsformen med innan man bakar av den. När den sedan stjälps upp har detta socker löst upp sig och blivit till karamellsås som rinner ut på tallriken när man lyfter bort formen."



Om man sedan dessutom stavar skapelsen med "K" som i Albanien och serverar utan en massa frukt å annan skit, så blir det perfekt. Avnjutes gärna flera gånger om dagen tillsammans med en enkel espresso.

2009-11-08 @ 22:31:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0