Chokladtryfflar
Väldigt lätta att göra och så goda! Jag har testat receptet en gång förut och då gjorde jag bara receptet som det stod och det blev supergott men den här gången ville jag testa lite spännande kombinationer. Jag gjorde även en omgång med vit choklad vilket fungerade utmärkt. Jag gjorde chokladsmeten utan tillsatser och sedan gjorde jag spännande strössel istället.
Grundrecept:
250 g choklad
1 ½ dl grädde
2 msk honung
1 msk smör
1 nypa flingsalt
1. Hacka chokladen fint i en mixer.
2. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladhacket pö om pö och mixa till en slät smet. Tillsätt smöret och flingsalt och mixa.
3. Häll smeten i en plastlåda och låt stelna i kylskåpet i cirka 4 timmar.
4. Forma till kulor (tryfflar) och rulla dem i kakao eller annat strössel.
Jag testade tre varianter:
Kakao/kardemumma/kanel
Vit choklad/florsocker/rivet citronskal
Muscovadosocker/stött torkad chili
De ser underbara ut!!! Vill haaa!!