En trevlig torsdag
Vi skulle gå ut och äta och det slutade i en helkväll på Ankan, mycket trevligt!
Snyggingarna Erika och Jacki.
Vackert kort på mig och Linnea...
Erika smög plötsligt iväg med min kamera och det resulterade i det här:
Foccacia
25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Gör så här
1. Foccacia (med olivolja och salt) (grundrecept):
2. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
4. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 45 minuter.
5. Sätt ugnen på 220 grader.
6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
7. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
8. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Jag har också strött över färska örter.
9. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
Gospelkonserten
Konserten blev superbra och alla var jätteduktiga! Gospel är härligt.
Sista matlagningskurs-tillfället
Konsert
Goba gospel
Torsdag 20/5 i Alsterskyrkan
Inviger helgens KRUT-evenemang
Klockan 19.00 drar vi igång, Välkomna!
En dröm om varmare tider
En dag i skogen
Skogen är underbar.
Vissa gör allting för att få vara med på bild!
Murklor är vackert underliga...
Glad skogsmulle.
Fika i skogen smakar alltid extra gott.
Mormor uppskattade murklorna.
Jag vill ta studenten igen...
Snart tar Mio studenten och jag får vara med på ett litet, litet hörn!
Jag fick vara med och leta kostym, stilig blev han!
Murklor
Nu finns det murklor i skogarna. Goda, speciella och lite giftiga...
Italiensk matlagning
Sötnosar
Danstävling
Albin och Moa kom på tredjeplats, grattis!
Matlagningskurs
Äntligen! Daniella var frisk och efter alldeles för långt uppehåll fortsatte mitt och pappas italienska matäventyr. Vi fick ansvara för sparrislasagnen med saffranskryddning.
Koka sparris som du skurit i centimeterstora bitar. Fräs den sedan med vitlök. Gör bechamel och smaksätt den med saffran och muskot. varva i en form med lasagneplattor och emertalerost. toppa med parmesan och grädda 20 minuter i 200 grader.
Så här fin blev lasagnen!
Jag fixade bresaola som marinerades i citronsaft och som ska serveras med rucola, parmesan och olivolja.
Linssoppa med crostini och pasta con le zucchine
Till efterrätt fick vi mascarponecream med kaffesmak och marsalavin. En liten bild på pappa smög sig in också, tack för en superrolig kurs med trevligt sällskap!